Par projektu

Ja auto nav reprezentācijas priekšmets vai dārgs aksesuārs vēl dārgākam tērpam, viens no būtiskākajiem tā rādītājiem ir izmaksas par 1 km. Šīs izmaksas būtiski atšķirsies dažādu klašu automašīnām, bet tās var sniegt nozīmīgu informāciju, salīdzinot automašīnas vienas klases ietvaros, salīdzinot viena modeļa automašīnas ar dažādiem dzinējiem vai pēc izmantotās degvielas, kā arī palīdzēt izprast to, cik maksā pāreja uz augstāku klasi vai cik liela ekonomija būs ikdienā, lietojot mazāku auto.

Klientu un visu auto lietotāju ērtībām Amserv* ir izveidojis automašīnas viena nobrauktā kilometra vidējo izmaksu kalkulatoru, kurš darbojas pēc līdzīga principa kā līzinga kalkulatori – ievadi prasīto informāciju, un sistēma izspīdinās aprēķināto rezultātu.

Vietnes www.kilometrs.lv lietošanas noteikumi. Atverot un lietojot šo vietni (mājaslapu), lietotājs bez ierobežojumiem un iebildumiem piekrīt šiem noteikumiem. Tādējādi lietotājam vietne www.kilometrs.lv jālieto saskaņā ar šiem noteikumiem un visiem piemērojamajiem likumiem. Amserv un šīs vietnes izstrādātāji patur tiesības mainīt vietnes saturu bez iepriekšēja brīdinājuma.

Vidējo viena kilometra izmaksu aprēķinā ietvertas daudzas izmaksu pozīcijas, kuras var mainīties ārējo apstākļu iedarbībā neatkarīgi no ražotāja, auto pārdevēja, auto lietotāja, Amserv vai kalkulatora izstrādātājiem. Tādēļ ar kalkulatoru iegūtie rezultāti nevar tikt uzskatīti par oficiāliem, precīziem vai saistošiem jebkurai no pusēm. Lietojot kalkulatoru, vietnes apmeklētājs apstiprina, ka viņam nebūs nekādu pretenziju pret Amserv, kalkulatora izstrādātājiem, auto ražotājiem un pārdevējiem vai trešajām personām saistībā ar kalkulatoru un tā darbību. Kalkulators ir uzskatāms par neoficiālu subjektīvas informācijas avotu tikai un vienīgi lietotāja redzesloka paplašināšanai un tā sniegtajiem rezultātiem nav komerciāla rakstura. Sistēmā iekļautie algoritmi ir veidoti pēc Amserv un kalkulatora izstrādātāju daudzu gadu laikā uzkrātajiem subjektīvajiem vērojumiem saistībā ar dažādu auto lietošanu un saskaņā ar četru Amserv pārstāvēto zīmolu – Lexus, Toyota, Peugeot un Opel tirgū pieejamo modeļu un modifikāciju tehnisko datu kopumu. Citu ražotāju (zīmolu) automašīnu tehnisko datu kopums var radīt arī atšķirīgus kalkulatora darbības algoritmus, kādi nav pieejami šī projekta lietotājiem. Izmantojot kalkulatoru, lietotājs apstiprina, ka izprot projekta lokalizāciju uz Amserv pārstāvētajiem zīmoliem un tās iespējamo ietekmi uz rezultātu precizitāti tieši lietotāja izvēlētajai automašīnai.

Viena kilometra vidējās izmaksas ir teorētiski informatīvs aprēķins, kas reālajā dzīvē var atšķirties atkarībā no automašīnas ekspluatācijas apstākļiem, autovadītāja braukšanas ieradumiem, ceļu stāvokļa un izmantotās degvielas kvalitātes. Atpirkuma summa, kas būtiski ietekmē rezultātu, ir hipotētisks skaitlis, kas reālajā dzīvē parasti nesakrīt ar prognozēm, jo to nosaka katrs līzinga uzņēmums pēc citas metodoloģijas sadarbībā ar pārstāvniecību, un tā var mainīties no reālā automašīnas stāvokļa atpirkuma brīdī. Šajā aprēķinā kā fiksētas pamatpozīcijas nav ietvertas šādas iespējamās izmaksas: atlīdzība par kredītlīdzekļu izmantošanu automašīnas iegādei (procentu un administratīvie maksājumi), nodokļi, kas saistāmi ar dienesta auto ekspluatāciju, automašīnas mazgāšanas un uzkopšanas izmaksas, ekspluatācijai nepieciešamo maiņas materiālu izmaksas (piemēram, bet ne tikai – logu tīrīšanas šķidrums un slotiņu maiņa, bremžu uzliku maiņa, spuldzītes), iespējamās izmaksas par stāvvietu un/vai maksas ceļu izmantošanu, kā arī iespējamie sodi par CSN pārkāpšanu. Visas datu ievadē neiekļautās izmaksas kalkulatora lietotājs var sasummēt un ievadīt laukā Nr. 13. (Citas paredzamās ekspluatācijas papildu izmaksas gadā EUR, ieskaitot PVN.)

Uzmanību! Amserv un kalkulatora izstrādātāji nav veikuši un neveic iesniegtās informācijas un datu pārbaudi, t. sk. nav pārbaudīta cenu politika, automašīnu tehniskie dati un aprīkojuma apraksti. Katrs lietotājs pats atbild par savu ievadīto datu atbilstību īstenībai un apzinās, ka neprecīzu datu ievade sniegs neprecīzus rezultātus.

Hipersaites. Šajā interneta vietnē var būt hiperteksta saites uz citām interneta lapām, kas ir pilnībā neatkarīgas no šīs lapas. Amserv un šīs vietnes izstrādātāji neuzņemas atbildību un negarantē šādās hiperteksta saitēs vai citās interneta lapās esošās informācijas precizitāti, pilnīgumu vai patiesumu, un visus riskus saistībā ar jebkuras vietnē ietvertās saites un tai saistītās interneta lapas atvēršanu uzņemas vietnes lietotājs.

Atbildības ierobežojums. Amserv un šīs vietnes izstrādātāji neuzņemas atbildību par jebkādiem tiešiem, netiešiem, saistītiem, izrietošiem vai īpašiem zaudējumiem, kuri radušies vai var rasties saistībā ar www.kilometrs.lv interneta vietnes atvēršanu vai lietošanu, ieskaitot (bet ne tikai) zudumus vai zaudējumus, kuri radušies, vīrusiem ietekmējot lietotāju datoraprīkojumu, kā arī lietotājiem paļaujoties uz www.kilometrs.lv interneta vietnē iegūto informāciju.

*) Amserv – Amserv Grupas autocentru kopa Latvijā, kas uz kalkulatora izstrādes brīdi ietver četrus autocentrus – „Amserv Motors“, „Amserv Krasta“ un „Amserv Liepāja“.

Autortiesības © SIA “Amserv Motors”